Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

A kommunista diktatúra szelleme és szobrai!

Belépő 2 személy részére a budapesti Memento Park – Szoborpark Múzeum kiállítására most 33%-os kedvezménnyel csak 2000 Ft!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Nézz szembe egy letűnt kor hatalmi jelképeivel egyedülálló módon! A szabadtéri múzeum és témapark a kommunista időszak emlékeinek bemutatásáért jött létre. A szoborpark a rendszerváltást követően, Budapest utcáiról eltávolított alkotásoknak foglalja csokorba! A látogatók bronzba és kőbe vésett alkotások segítségével idézhetik fel a totalitárius rendszer bukását!

A parkban 42 szobor, emlékmű vagy más alkotás látható, amelyeket az 1945-1989 közötti kommunista kultúrpolitikai igényei és elvárásai szerint állítottak fel Budapest utcáin és közterein. Megtekinthetők többek között a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, munkásmozgalmi személyiségek és a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, valamint több gigantikus alkotás. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és sok más, “kommunista hős” emlékműve, amelyek ma már mind egy letűnt korszakra emlékeztetnek, az utókort pedig óva intik attól, nehogy ismét efféle diktatúrát hozzanak létre vagy tűrjenek uralkodni maguk fölött.

Megközelítés:

150-es BKK autóbusszal a XI.kerületi “Újbuda Központ” (Fehérvári út – Bocskai út kereszteződése) Allee Bevásárlóközpont elől. A busz a Kosztolányi Dezső tér és a Budaörsi út (Sasadi út megálló) érintésével a Campona felé közlekedik, menetideje a Memento Park megállóig 22 perc. A 150-es busz munkanapokon, napközben 20 percenként, minden óra 10, 30, 50 perckor, szombaton és vasárnap félóránként, egész és fél órakor indul.

Az Újbuda Központ megközelíthető a 4, 18, 41, 47-es villamosokkal, illetve a tervek szerint áprilistól közlekedő 4-es Metróval.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható 2014.05.31-ig

 • A kupon azonnal felhasználható
 • A kupon érvényes 2014.05.31-ig
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze

 

Belépő 2 személy részére a budapesti Memento Park – Szoborpark Múzeum kiállítására


 • A kommunista diktatúra gigantikus emlékművei
 • A parkban 42 szobor, emlékmű és alkotás található
 • A rendszerváltást követően, Budapest utcáiról eltávolított alkotásoknak ad helyet
 • Minden alkotás a letűnt korszakra emlékeztet
 • Számos „kommunista hős” szobra látható viszont
 • Készíts közös fényképet Leninnel, szovjet katonákkal vagy komcsi hősökkel!

Helyszín a térképen:
Kattintson ide a térképhez
Pontos cím:

Memento Park

1223 Budapest, Balatoni út – Szabadkai utca sarok
Tel: +36 1 424 7500
Web:
www.mementopark.hu

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...