Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!
Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!
Az Ars Socolata kézműves műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai adalékanyag-mentes fagylaltját. A több órás kurzus résztvevői megtanulják az igazi főzött fagylalt receptjét és a fortélyokat. A fagyi amit mindenki készíteni fog, nemcsak egészséges, hanem a bolti jégkrémek vagy kézműves fagyik állagával is megegyezik, tehát napok múlva is ugyanolyan selymes és krémes mint első nap. A program végén mindenki kis cukrászként és fagyival teli pocakkal tér haza. Egészséges élelmiszerek iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan tanfolyam! A tanfolyam ára tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az eszközök és a kötény használatát, hűsítő italokat, snackeket, és természetesen az elkészült fagylaltot is.
De mi is a kézműves főzött fagylalt és jégkrém? És mi az „arany árban” beszerezhető adalékmentes jégkrém, amiből mindössze 1-2 márkában lehet ilyen jégkrémet találni Magyarországon a magas árfekvés miatt? Manapság nagyon divatos a „kézműves fagylalt”. Attól, hogy a cukrász kézzel rakja bele a gombócot a tölcsérbe, nyilván nem nevezhető kézművesnek a fagylalt, még akkor sem, ha néhány helyen ilyen trükkökkel szeretnék elérni, hogy kiírhassák a jelzőt. A kézműves fagylaltnak meg kell felelni bizonyos feltételeknek: nem lehet benne például mesterséges színezék és aroma, édesítőszer és ízfokozó vagy habosító anyag, hogy térfogatát akár három-négyszeresére növeljék. Állományjavítóként viszont felhasználható a kézműves fagylaltokban szentjánoskenyérmag-liszt (hatalmas a duzzadóképessége, így már kis mennyiségű E 410 is stabil gélszerű anyaggá változtatja a folyadékot), az alginátok (élelmiszerekben sűrítőanyagként, stabilizálószerként, zselésítő anyagként, valamint emulgeálószerként használják E400 néven) és a gyümölcspektin. Az állományjavító felhasználása nélkül készült kézműves fagylalt / jégkrém valóban adalékanyag-mentes.
Megtudhatod tőlünk azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged, és azokat hol érdemes beszerezned. Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok. A programot bátran ajánljuk tejérzékenyeknek is. Kérjük, ilyen igényt kapcsolatfelvételt követően jelezni, mivel alternatív tejjel készítik el a tejérzékenyek a fagyijukat nálunk. Tojást használunk a tanfolyam során. Mogyorót, diót, szóját, epret viszont nem fogunk használni, így ilyen ételallergiában szenvedőknek is remek alkalom ez a tanfolyam új receptek elsajátítására. Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne a konyhádban végre valamit alkotni segítség nélkül, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is nálunk a helyed! A fagylalt az az édesség, amit otthon is el tudsz majd készíteni segítség nélkül a tanfolyam elvégzése után egy otthoni kis fagyigép segítségével. Szándékosan csak olyan alapanyagokkal dolgozunk, amit élelmiszerüzletben könnyen be tudsz szerezni, és nem fogunk profi fagylaltgépet sem használni. Ennek ellenére mégis egy mennyei ínyencséget fogsz alkotni otthon mindig. Ráadásul megfizetethetlen érték, hogy nem kell többé a bolti jégkrémek dobozán levő összetevő listában az E betűket számolgatnod. Nálunk még az állományjavító is tiltott dolog, ami „kézműves fagylaltban” viszont megengedett összetevő.
A felejthetetlen gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja. A sikered garanciája a tanfolyam vezető, Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója.