Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Nyár végi buszos és repülős körutazás! Albánia és Macedónia

31%-os kedvezménnyel csak 109 900 Ft a Pannonia Travel jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!
  • Eredeti ár: 159.900 Ft
  • Kedvezmény: 31%
  • Megtakarítás: 50.000 Ft
 • 13.957 Ft
  Kosárba!
 • FIGYELEM!

  Ezt a kupont úgy tudod megvásárolni, hogy most csak 13.957 Ft-ot kell fizetned! A fennmaradó 95.943 Ft összeget a kupon beváltásakor kell majd rendezned!
 • Hátralévő idő

További ajánlatok

Az ajánlatról:

A rejtélyes Balkán felfedezésére hívjuk vendégeinket. Utunk során megcsodáljuk a magas hegyek, türkíz folyók, a Jón-tenger és Jón-szigetek világát, közben betekintést nyerünk a balkáni országok nagyobb városaiba, falvaik házikóiba, és az ott lakók életébe is. Szerezzen életre szóló érzéki, szellemi és lelki élményeket e különleges utazásunk során.

1. nap: a kora reggeli órákban, a Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti járatunkkal útra kelünk, és mintegy másfél órányi repülés után érkezünk meg a titkok országába, az ismeretlen Albániába. A Teréz anyáról elnevezett tiranai reptéren lépünk a sasok földjére. Bérelt buszunkkal először a Tiranaba megyünk, ahol buszos panoráma városnézés során ismerkedünk meg a fővárossal. Tiranat a törökök alapították, de ahogy az a panoráma városnézés során is markánsan tapasztalhatóvá válik, ma még leginkább a letűnt kommunista rendszer emlékei köszönnek vissza. A város főterén Skander bég szobra emlékeztet bennünket a legnagyobb albán hősre. Sok az árnyas park, és jellegzetes az olasz negyed is, amely ma a kormány intézményeinek ad otthont. A városnézés után a következő állomásunk a fővárossal - a gyorsütemű fejlődés és folyamatos építkezés nyomán - már szinte összenőtt Durres lesz. A rövid séta során megismerkedünk az egyik legősibb európai város ókori és modern építészetével. Durresből továbbutazunk Valonán át Vloraba. A szállásunk elfoglalását követően szabadidőnkben, egyénileg vagy az idegenvezető kíséretében sétálhatunk és költhetjük el vacsoránkat valamely hangulatos helyi étteremben. 

2. nap: a reggelink elfogyasztását követően folytatjuk utunkat Albánia délnyugati részén, a Jón-tenger partján fekvő Sarandaba.  Útközben először a Gjera-hegy ábánál, a Drino folyó völgyében fekvő Gjirokastrába vesszük az irányt, amelynek szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Itt született az egyetlen albán Nobel-díjas író, Ismail Kadare, de itt látta meg a napvilágot a hírhedt diktátor Enver Hodzsa is, jómódú kereskedőcsalád sarjaként. Szülőháza ma gazdag néprajzi kiállításnak ad otthont, így betekinthetünk egy gazdag száz évvel ezelőtt élt család mindennapjaiba is. A város fő nevezetessége azonban a bazár, ill. a hegy tetején álló középkori vár, amely helytörténeti tárlattal várja az érdeklődőket. Sötét története van ennek a várnak, mert évszázadokon át börtönként használták, még a XX. században is. A bazár hangulata kivételes, albán színekben pompázik itt minden, közben frissen sült bureket kínálnak vagy éppen jéghideg fagyit. A színes szőnyegektől kezdve a régiségeken keresztül minden apróság a gazdáját keresi. A macskaköves út, a jellegzetes sikátorokon át, fehér házak alatt vezet vissza bennünket a buszhoz. Napunk második állomásaként az ókori romvárosba, Butrintiba utazunk, amely szintén az ország egyik UNESCO világörökségi helyszíne, ahol nem csak görög és római, hanem illír leleteket is találkozhatunk. A várost még a korfui gyarmatosítók alapíthatták. A nagy kőtömbökből épült falakkal körülvett akropoliszát az i.e. 6. században emelték. Időszámításunk kezdetekor a Római Birodalomhoz tartozott, később püspöki székhely lett, bizánci fennhatóság alá került, később a velencei csapatok is elfoglalták a 15. században, amikor hanyatlásnak indult, a környéke elmocsarasodott, így elnéptelenedett. A tartalmas, szép nap után érkezünk meg a szállodánkba, ahol elfogyasztjuk közös vacsoránkat. A szobáink átvétele után még egy rövid fürdőzés beleférhet vacsora előtt, hogy a sós vízben lemossuk az út porát. A következő három napot itt töltjük, ugyanis a dinamikusan fejlődő üdülőváros ideális a fürdőzéshez, és a környéken fellelhető kulturális és természeti értékek felfedezéséhez is remek kiindulópontként szolgál. 

3. nap: a reggeli után egésznapos Korfu szigeti kirándulás lehetőségét kínáljuk vendégeinknek, fürdőzéssel és jón-tengeri hajózással. Már második napja vonz bennünket Korfu, hiszen Sarandából átláthatunk a szomszédos szigetre. Valamivel több mint egyórás hajóúttal közelítjük meg a szigetet, és miután kikötöttünk, tömegközlekedés segítségével a fővárostól mintegy 10 kilométerre fekvő, neoklasszikus-pompei-i stílusú Achilleon kastélyt keressük fel, amely Erzsébet, a magyarok által leginkább csak Sissinek nevezett királyné rezidenciájául szolgált. Az ismerősen csengő nevét a királynétól kapta, kedvenc ókori görög hőse után. A kertben több szobor társaságában megtalálható az íjvesszővel sarkon lőtt Achileusz szobra is. Itt a kastély és kertjének változatos történetét hallhatjuk, miközben megcsodáljuk a rendkívül szép mediterrán környezetet, amely annak idején Sissit is rabul ejtette. Az épületben található kiállításon Erzsébet királyné festett portréja, a gyilkossága utáni rendőrségi feljegyzések, jegyzőkönyvek, fotók, használati tárgyak tekinthetők meg, de a lépcsőház gyönyörű festményei, szobrai és földszinti kápolnája is említésre méltóak. A kastélylátogatást követően a fővárost, Korfut keressük fel. A kedves, sikátorokkal szabdalt óvárosában sétálva helyi idegenvezetőnk segítségével ismerhetjük meg a város épített és kulturális örökségeit. A sétát követően ismét helyi buszra szállunk, hogy a környékbeli strandon fürdőzhessünk. szabadidőnkben egyénileg vagy idegenvezetőnk kíséretében közösen is elkölthetjük az ebédünket. A szabadidő után, késő délután folyamán érkezünk vissza helyi közlekedéssel a komphoz. Este érünk vissza Albániába, Sarandába, ahonnan gyalog vagy helyi közlekedéssel térünk vissza a hotelünkbe. Azon vendégeink, akik a korfui kiránduláson nem vesznek részt, fürdőzéssel, tengerparti pihenéssel, sétával tölthetik el ismét az egész napot.

4. nap: reggeli után a következő programhelyszínek felé vesszük az irányt. A magas-hegyek továbbra is kísérnek bennünket, amíg az Osum folyó partjára érünk. Itt a Tomori és a Sperragh vonulata közt van az ezer ablak városa, Berat. Először a várat vesszük be, ami ma is lakott. Hosszú várbeli sétánk során elsőként a középkori ortodox templomot és annak nartexében kialakított ikonmúzeumot tekintjük meg, amely Onufri mester kivételes munkáit is tartalmazza. De dolgozott itt a neves Četiri család is Normandin Spatarakuval. A felbecsülhetetlen értékű kiállítás után a törökkori építészet, a panoráma-kilátó és a várfalak nyújtanak nem mindennapi látványt. Alattunk a város nyüzsög, középkori ezer ablakos része, építkezések Enver Hodzsa idejéből és az új élet jelei - minden belátható. Berat az ország legfontosabb UNESCO világörökségi helyszíne. Itt lesz lehetőségünk arra, hogy elköltsük az utolsó Leket is. Elbúcsúzva Skander bég népétől, tovább utazunk Észak-Macedónia felé, ahová a kora esti órákban érkezünk meg.  A határt átlépve, a Mavrovo Nemzeti Park peremén elhaladva, megcsodálhatjuk a magas-hegyek világát, ahol a Vihren 2914 méteres csúcsával magasodik az ég felé. Úticélunkhoz közeledve feltűnik Ochrid városa, amelynek az azonos nevű tóval alkotott látványával egyszerűen nem lehet betelni. Megérkezésünket követően elfoglaljuk a szállodánkban szobáinkat és elköltjük közös a vacsoránkat.

5. nap: a reggeli után az Ohridi-tó partján fekvő középkori várost fedezzük fel, amely valaha a 365 templomával az ortodox kereszténység bástyája, az írástudás és egyetemi oktatás központja volt a X. században. Ma a történelmi rétegek tapinthatók itt, a római színház ma is megfelel funkciójának, és a macedónok használják is. Leghíresebb temploma a Sv. Sofija római kövekre épült. A város legmagasabb pontján áll Samuilo cár legendás vára, nem messze tőle a Szűzanya felbecsülhetetlen értékű szentélye, a Bogorodica Perivlepta templom, amelynek udvaráról páratlan kilátás nyílik a tóra. Kis ligeten keresztül megközelítjük a Sv. Jovan Kaneo sziklaszirtre épült templomát, amely a Mancevski filmben főszerepet kap. Innen csónakokkal térünk vissza a kikötőbe. Az Ohridi-tó a világ harmadik legrégebbi tava, amely számos endemikus fajnak otthona. Számunkra a legérdekesebb azonban a Plasica, mert pikkelyéből készül a híres ohridi gyöngy. A csodás programot követően, az önmegtartóztatás jegyében, még felkeressük a Kr. után 905. évben alapított Szent Naum kolostort, akinek névadóját az Ortodox Egyház avatta szentté. Ezután engedve az egy napja tartó csábításnak felkeressük a tó leghíresebb strandját. A testi és lelki fürdőzést követően térünk vissza a már jól ismert szállodánkba, ahol a záróvacsoránk vár bennünket.

6. nap:  a szokásosnál korábbi reggelit követően egy kivételes szépségű természeti kincshez vezet az utunk; a Matka-kanyont keressük fel, azaz a főváros közelében lévő legnépszerűbb kirándulóhelyet, és a Treska folyó mentén teszünk egy sétát. A gyönyörű türkíz folyó mellett haladva betérünk a Sv. Andrija kis templomába, hogy megcsodáljuk az ikonosztáz óarany fényét és az ortodoxia misztikumát, a közeli vízparti vendéglőben egy frissítő ital mellett pedig a teremtett világ szépsége tárul elénk. A természeti élmények után a fővárosba érkezünk. Szkopje maga a csoda; a szocialista héjon túl, a friss, szinte festékszagú ókor, a Vardar-parti ókori gályákkal és a muszlim középkorral fűszerezve, miközben Nagy Sándor kivont karddal figyel bennünket legendás lováról a Plaošnikon. Ez a látvány, ami a főváros központját illeti, egyedülálló és színes, eklektikus és felejthetetlen. A híres nagyokat is látni fogjuk: Cirillt és Metódot, Samuilo cárt és Teodora császárnőt. Majd betérünk Teréz anya Emlékházába, hogy megismerjük korunk Aranyasszonyának munkásságát, elkötelezettségét és keresztény élethivatását. Programunk végeztével, számos szép élménnyel gazdagodva és lélekben feltöltekezve, a kora délutáni órákban búcsút intünk Észak-Macedóniának is, és másfélórányi utazást és a határátkelést követően érkezünk meg a pristinai repülőtérre, ahonnan mintegy másfél órányi repülés után kora este érkezünk meg Budapest, Liszt Ferenc repülőterére. A korábbi tapasztalatokból kiindulva, egy esetleges járatmódosítás esetén, a szkopjei várolátogatásunkat követően a Makedónia királyáról, Nagy Sándorrról elnevezett szkopjei repülőtérre érkezünk. Induló menetrendszerinti járatunkkal, másfél órányi repülés után érkezünk meg Budapest, Liszt Ferenc repülőterére. Egy esetleges járatmódosítás egy másik lehetséges módozataként, Ochridból kései kijelentkezést és Ochridi-tavi fürdőzést követően visszatérve Tirana városát ismerhetjük meg jobban a városnézésünk során. A Teréz Anya Repülőtérről az esti órákban indul járatunk, és az éjszakai órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható 2021.08.20-ig
 • A kupon 2021.08.25–30-ig használható fel
 • A kupon érvényes 2021.08.20-ig
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Ajándékozható
 • Egy alkalommal csak egy kupon használható fel
 • Előzetes jelentkezés szükséges, és meg kell adnod a kuponkódod
 • A kinyomtatott kupont vidd magaddal!
 

Nyári körutazás Albániában, Macedóniában

 • A részvételi díj tartalmazza:
  • légkondicionált autóbuszt a transzferekhez
  • 4 éjszaka szállást Sarandban, 1 éjszaka szállást Vloraban vagy Valonaban és 1 éjszaka szállást Ohridban három-, négycsillagos szállodában, két- vagy háromágyas, fürdőszobás szobában
  • 6 napi büféreggelit és
  • 4 napi vacsorát a szállodában
  • magyar nyelvű csoportkísérést
  • a szervezés díját
 • Utazás: Wizz Air direkt járataival
 • Menetrend:
  • Budapest–Tirana: 2021.08.25., kedd, 15:05–16:30: W6 2233
  • Pristina–Budapest: 2021.08.30., hétfő, 17:10–18:50: W6 2236
  • Szkopje–Budapest: 2021.08.30., hétfő vagy
  • Tirana–Budapest: 2021.08.30., hétfő
 • A feltüntetett járatok tájékoztató jellegűek és időközben változhatnak
 • A részvételi díj a mindenkori repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így az emelkedhet
 • Találkozás:  2 órával a járat indulása előtt
 • Kötelezően külön fizetendő az irodában:
  • repülőjegy, 1 db, a fedélzetre felvihető 40x30x20 cm (max. 10 kg súlyú) kis kézipoggyász, repülőtéri illeték, a járatmódosítási lehetőséget az esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén: 70 000 Ft/fő
  • ügyfél adminisztrációs díj: 2000 Ft/fő
  • 2% kötelező útlemondási biztosítás, az irodában előzetesen fizetendő
  • egyágyas felár: 59 000 Ft, az irodában előzetesen fizetendő
  • helyi idegenvezetés, városi belépési díjak, audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, autópályadíj, parkolási díj: 80 euró/fő 20 fő jelentkezése estén, 20 fő alatt a díj arányosan növekszik. A díj a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő
 • Választhatóan az irodában külön fizetendő díjak:
  • 3. napi Korfu szigeti kirándulás és jón-tengeri hajókázás (fakultatív program, kb. 10 óra, minimum 10 fő jelentkezése estén): 8000 Ft/fő (az irodában előzetesen fizetve), 70 euró/fő (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetve) A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a helyi közlekedést Korfun, a Saranda–Korfu–Saranda hajózást, idegenvezetést, csoportkísérést, az audiós eszköz bérlést és szervezés díjait is. Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő díj alacsonyabb létszám esetén emelkedhet
  • Achilleoni Sissi kastély belépődíja: 8 euró/fő A díj az idegenvezetőnek fizetendő, amelynek összege időközben változhat
  • az utazás időpontjára érvényes repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, melyet az irodában is megköthet: 5400 Ft/fő/6 nap (18–69 év), 8100 Ft/fő/6 nap (70 év felett)
  • WIZZ Priority szolgáltatás: 18 000 Ft/fő (oda-vissza útra 1 db. max. 55x40x23 cm nagyságú és max. 10 kg súlyú kézipoggyász elsőbbségi beszállással)
  • 20 kg-os feladható poggyász: 27 000 Ft/fő (oda-vissza útra)
 • A díjak az esetleg foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők és összegük időközben emelkedhet.
 • Poggyászinformáció: A részvételi díjban szereplő 40x30x20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte látható ülés alatt kell elhelyeznie.
 • WIZZ Priority információ: Ha WIZZ priority szolgáltatást vásárolsz, a fedélzetre felvihető 40x30x20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magaddal vihetsz még a fedélzetre 1 db, max. 55x40x23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás.
 • A helyszínen külön fizetendő választható belépődíjak:
  • Ethem bey dzsámi: 2 euró/fő adomány
  • Gjirokastra Vár és helytörténeti kiállítás: 4 euró/fő
  • Gjirokastra Néprajzi Múzeum: 4 euró/fő
  • Butrinti UNESCO romváros: 9 euró/fő
  • Berat vár és Onufri múzeum: 6 euró/fő
  • Sveti Naum: 3 euró/fő
  • Ohrid-tavi csónakázás: 5 euró/fő
  • Sv Bogorodica Pervlepta: 3 euró/fő
  • Sv. Jovan Kaneo: 3 euró/fő
  • Teréz anya Emlékház: 2 euró/fő
 • Összesen mintegy 41 euró/fő, a díjak az út során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak
 • Vásárold meg a kupont ajándékba
 • Nagyszerű kikapcsolódás, élmény
 • Csodás, felejthetetlen látnivalók
Helyszín a térképen:
Kattintson ide a térképhez
Pontos cím:
Pannonia Travel

2097 Pilisborosjenő, Kavics u. 12.
+36 30 592 61 07 
info@pannoniatravel.hu
facebook.com/pannoniatravel


Ügyintézés:
Hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...

 • Kedvezmény: 31%
 • Megtakarítás: 50.000 Ft
159.900 Ft
helyett
13.957 Ft