Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!
Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!
Szeretnéd megtanulni és gyakorolni a nagy kézügyességet feltételező glazúr díszítő technikákat? Igazán elegáns és exkluzív tortákat szeretnél készíteni, és díszíteni ezzel a csodás technikával? Szeretsz különleges tortákat készíteni? Esetleg szeretnéd új, egyedi díszítési technikával színesíteni eddigi tudásod? Ha igen, akkor gyere hozzánk akár kezdőként is, és pontos útmutatás és segítség mellett megtanulhatod a glazúr díszítés technikáját.
A glazúr burkolat elegánssá, egyedivé varázsolja a tortát, és igazán különleges díszítést tesz lehetővé. A sikerélmény pedig nem marad el, mivel kurzusunk végén egy saját kezűleg díszített tortával távozhatsz oktatásunkról. Itthon újdonságnak számít, de majd 170 éves angol és francia hagyományokra vezethető vissza a glazúrozó technika kialakulása. Tortadíszítő kurzusunk mind tanulni vágyó hobbicukrászoknak, mind repertoárjukat bővíteni szándékozó cukrászoknak szól mestercukrászunk vezetésével. A royal icing vagy magyarul az íróka egyike azoknak a tortapraktikáknak, melyekkel pillanatok alatt csodálatos és egyedi sütiket varázsolhatunk akár házilag is. A royal icing főleg minták készítéséhez, virágdíszek alkotásához használatos, és mivel teljesen keményre ki lehet szárítani, akár egy év elteltével is felhasználhatjuk elkészült díszeinket! Az elkészítéséhez csupán három hozzávalóra van szükségünk: egy tojásfehérjére, 25 dkg porcukorra, melyet korábban átszitáltunk és 1-2 csepp citromlére. Ha színezni szeretnénk, gél vagy por alapú ételfestékkel színezhetjük a legegyszerűbben. Glazúr, íróka vagy royal icing?
Az alapanyagot többféle célra is fel lehet használni. Állagától függően készülhet belőle vékony áttetsző bevonat, vagyis glazúr. Amennyiben sűrűbb, és jól fedő, akkor ez a terülő máz. Ezzel süteményeket, tortákat lehet bevonni, vagy akár egyedi dekoratív kiegészítőket is készíthetünk belőle. Ezeket hívjuk glazúr rátét elemeknek. A töményebb állagú anyag pedig írókázásra alkalmas, talán azért is hívják az angol területeken royal icingnek, mert fenséges és elegáns díszítéséket lehet készíteni ezzel az anyaggal.
Kiknek ajánljuk? Akik szeretik a kreativitást és az aktív, alkotó kikapcsolódást, szeretik az aprólékos, kézügyességet kívánó munkát, néhány órára el kívánják ereszteni a fantáziájukat, akik kíváncsiak mennyi kreativitás rejtőzik bennük, mire képesek, a technikákat egy profi mestercukrásztól szeretnék ellesni, akik szeretnék az elsajátított tudást kamatoztatni otthoni vagy akár munkahelyi körülmények között is. A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 9 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy minden résztvevő biztos alapokat szerezhessen a tortadíszítés területén. Elsősorban felnőtteknek ajánljuk, családok esetében 14 éves kortól, ügyes kézügyességű gyermekeket is szeretettel várunk. A képzés ára tartalmazza az elkészült tortát, tortadíszeket és azok csomagolását, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és eszközeink használatát. A kurzus elvégzéséről jelentkezőink oklevelet kapnak! Oktatásunk alatt korlátlan üdítő- és ásványvízfogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll.