Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Hajókázás a Dunakanyarban! Visegrád, Nagymaros, Zebegény

24%-os kedvezménnyel csak 8990 Ft a Pannonia Travel jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Ezen a kiránduláson a népszerű és történelmi jelentőségű helyszínek mellett a Dunakanyar néhány rejtett kincsét is felfedezzük. Középkori vártorony, reneszánsz királyi palota, gótikus, barokk és a magyar népi szecesszió jegyeit magán viselő templom, sziklakápolna, kálvária, millenniumi emlékhely, országzászló egyaránt része a gazdag programnak. Kirándulásunk során többször hajókázva a Duna bal és jobb partján is járunk, közben hosszasan csodálhatjuk – a Magyarországon egyedülállóan – a hegyvonulatok által közre zárt folyó varázslatos látványát. Egy népszerű termelői piac segítségével betekintést nyerhetünk a Dunakanyar életérzésébe is. Nézelődünk, vásárolunk, megkóstoljuk az ízletes portékákat, közben kapcsolatba kerülhetünk a bájos helyi emberekkel. Napunkat átszövi a történelem, a hazaszeret, a kultúra, a népművészet, az építészet és a hit világa.

Reggeli találkozónkat követően vonattal utazunk programunk első állomására, Nagymarosra. Mintegy háromnegyedórányi utazás után érkezünk meg a Duna bal oldalán fekvő városba. Még útközben megismerkedünk a séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, a megfelelő távolságot megtartva, séta közben is kényelmesen hallgathatjuk idegenvezetőnket és a közreműködő helyi vezetőket. A vasútállomásról negyedórányi sétával érjük el első programhelyszínünkre, a Szent Kereszt Felmagasztalása templomhozA templomhoz érve, Szent Istvánt és a királynét, Boldog Gizellát ábrázoló egész alakos bronzszobor fogad bennünket. István király az országalmát, míg Gizella királyné a templom makettját tartja a kezében. A templomot helyi vezető segítségével ismerhetjük meg. Az 1300-as évek első felében alapított templom tornyát a század végén kezdték építeni, és a zárókövén látható évszám szerint 1509-ben fejezték be. A késő gótikus stílusú eredetileg négyszintes torony alja négyzet alakú, de a második szinttől kezdve nyolcszög formájú, belsejét különleges csillagboltozat fedi. A török megszállás idején megrongálódott templomot barokk stílusban építették újjá, így a boltozat mellett a berendezése és toronysisakja is a stílusirányzat jegyeit viseli. A templom hajójának jobb oldalán befalazott gótikus kapukeretet és ablakokat látunk. Említésre méltó a szószék és a keresztelőmedence gazdag díszítettsége is. A sok szépség mellett arra is lesz időnk a hely szellemének hívószavára egy percre elcsendesedjünk.

Szombat lévén a templom csendjét a közeli termelői piac nyüzsgő hangulata töri meg. A város főterén tavasz kezdetétől az ősz végéig, hétről hétre ekkor kínálja eladásra portékáját a Dunakanyar gazdáinak színe java, akik egytől egyig a hagyomány, a kétkezű munkát és a minőséget képviselik. Óvatosan vásároljunk, mert még néhány kilométer séta és a Kálvária-dombhoz valamint a Salamon-toronyhoz vezető emelkedők is várnak ránk! A szabadidő végeztével lesétálunk a hajóállomásra. A hajójegyek átvételig rövid sétát tehetünk a part menti sétányon, mindeközben a Duna, a túlparton látható Visegrádi-hegység vonulata, a Fellegvár, valamint a Salamony-torony fenséges összképe szinte vonzza a tekintetünket. A sétányon kihelyezett táblák hívják fel figyelmünket a 2013. április 9-ei történelmi árvíz félelmetes vízszintjére. Egy kilométernyi hajózást követően a távolról már ismerős Salamon-toronyhoz vesszük az irányt. A visegrádi kettős várrendszert közvetlenül a tatárjárás után építtette IV. Béla. A várat az évszázadok alatt az Anjou-királyoktól Hunyadi Mátyásig számos magyar uralkodó bővítette. Az alsóvárat a fellegvárral tornyokkal megerősített völgyzárófal kötötte össze, mely egészen a duna-parti őrtoronyig húzódott. Az alsóvár lakótornyát ismerjük Salamon-toronyként. A hatodik emeleten található a lőréses, pártázatos falakkal körülvett tetőterasz, amelyet egykoron kívülről, fából épült erkélyfolyosó ún. gyilokjáró övezett. A török idők után elhagyatott lakótorony helyreállítását Schulek Frigyes irányította.

Ennyi látnivaló és élmény után jólesik egy kicsit megpihenni, így mielőtt tovább indulnánk, ebédszünetet tartunk. Kedvünkre elfogyaszthatjuk a gondos kezek által készített, ízletes hazait vagy ebédidőnket az uralkodó stílushoz hűen a Renaissance étteremben is elkölthetjük. A szabad időt követően közösen indulunk a Királyi Palotához, amely a középkori Magyarország egyik legpompásabb épületegyüttese volt. A palota története még Károly Róbert uralkodása alatt kezdődött. Ekkor költözött a királyi udvar Visegrádra, amely az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak is helyszínéül szolgált. Nagy Lajos király jelentősen kibővítette és európai viszonylatban is pompás palotává fejlesztette, amelyet utóda Zsigmond király is folytatott. A palotaMátyás király idején élte fénykorát. Itália után először itt jelentek meg a reneszánsz stílusjegyei. Ekkor épült a kápolna, a kerengőa loggiával, a díszlépcső, több díszkút és közöttük is az épületegyüttes leghíresebb dísze, az ezer forintos hátoldaláról is ismert Herkules-kút, melyet Mátyás király címerei díszítenek. A török idején kifosztott és magára hagyott palota pusztulásnak indult. Kövei nagy részét elhordták, és a maradványokat betemette a hegyoldalról lemosott hordalék, hogy 1934-ben Schulek Frigyes fia, János véletlenül fedezte fel a palota eltemetett darabjait. Azóta szinte folyamatosak a régészeti feltárások, helyreállítások, és folyamatosan adják át a rekonstruált részeket a látogatók számára. Szakavatott helyivezetőnk kíséretében járjuk be a romjaiban is impozáns palota szépen rekonstruált termeit, lakosztályait, udvarait, időutazást téve a Magyar Királyság fénykorába, a XV. századba. Megtekintjük az eredetileg is a loggia centrumát ékesítő Herkules-kút másolatát valamint az eredeti kút maradványait a Kőtárban. A feltételezések szerint a gyermek Herkules szimbóluma a király törvénytelen fiára, Corvin Jánosra utal. A Palotakertet egy Zsigmond-kori csorgókút ékesíti. A palota másik ismert műemlékének, a baldachinos Oroszlános kútnak a másolata az emeleti teraszon látható. Megtekintjük még a korhűen berendezett konyhát és a kápolnában található híres Visegrádi Madonna néven ismert reneszánsz vörös márvány domborművet is. A palota számos kulturális programnak ad otthont, ahogy a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékoknak, amelye több mint 25 éve kerül megrendezésre. A palotalátogatás után visszatérünk hajóállomásra, hogy onnan Zebegénybe vegyük az irányt.

Zebegénybe érve első sétánk a Kós Károly erdélyi polihisztor és Jánszky Béla tervei alapján szecessziós stílusban épült Havas Boldogasszony plébánia templomhoz vezet, amelyet az erdélyi fatemplomok mintájára terveztek. A boltozott szentély zárófalán a Makkosmáriára visszaszállított kegykép másolata van. A templomot figyelemre méltó színes üvegablakok és freskók díszítik. A diadalív oldalait az 1760 körül, barokk stílusban készült Szent Kereszt oltár és szószék díszíti. Az Ecce Homo faszobor a XVII. század első felében készült. A templomlátogatás után a Kálvária-dombra indulunk. A kápolnához vezető út mellett kilenc stációs ház mellett haladunk el, mindegyik kis fülkében Jézus keresztútját ábrázoló öntöttvas képek láthatók. A kálvária 10., 11., 12. és 13. stációképe a kápolna külső falán található, míg a 14. stációkép a kápolna belső falán került kihelyezésre, ahogy a szent sír feletti Krisztus sírba tétele című nagy méretű festmény is, melynek külön érdekessége, hogy az ábrázolt bibliai személyek keleti arcvonással rendelkeznek. A Kávária-hegyen eltöltött szabadidőnk alatt kitekinthetünk a Kós Károly-kilátóból valamint felkereshetjük a 1930-as években készült, Magyarország ezeréves határait és történelmét szimbolizáló országzászlót és a Trianon vagy hősi emlékművet. Mindkét helyszínről festői panoráma nyílik a Dunakanyarra. A Kálvária-dombról lefelé sétálva kívülről megtekintjük a község sziklába vájt szentélyét. A gazdag programunk végeztével a vasútállomásra sétálunk. A vonatunk az esti órákban indul vissza Budapestre, ahová mintegy órányi utazást követően érkezünk meg.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható 2020.09.25-ig
 • A kupon 2020.09.26-án használható fel
 • A kupon érvényes 2020.09.25-ig
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Ajándékozható
 • Egy alkalommal csak egy kupon használható fel
 • Előzetes jelentkezés szükséges, és meg kell adnod a kuponkódod
 • A kinyomtatott kupont vidd magaddal!
 

Hajókázás a Dunakanyarban


 • A részvételi díj tartalmazza:
  • utazást Budapestről és vissza vonattal
  • Nagymaros–Visegrád–Zebegény hajózást
  • idegenforgalmi adót
  • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést
  • szervezés díját
 • Időpont: 2020.09.26. (szombat)
 • Találkozás: 07:30 Nyugati téri (Nyugati pályaudvar előtt) 
 • 15 perccel az indulási időpont előtt érkezz meg az indulás helyszínre
 • Érkezés haza: 21:00 körül
 • Kötelezően külön fizetendő:
  • ügyfél adminisztrációs díj: 2000 Ft/fő
  • audiós eszköz fülhallgatóval és IFA: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő
 • A szerződés aláírásával az utazók vállalják az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17 000 Ft/db kötbér díját
 • A feltüntetett programok felkeresésének, megvalósulásának sorrendje változhat
 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, melyet az irodában is megköthet: felnőtt: 420 Ft/fő
 • Szent Kereszt Felmagasztalása templom helyi vezetéssel: F, Gy, D, Ny 400 Ft/fő (perselypénz)
 • Salamon-torony: F: 700 Ft/fő, D, NY és 18 v alatti gyermeket kísérő személy: 350 Ft/fő, 70 év felett ingyenes
 • Mátyás király játszópark: Gy: 500 Ft/fő, F, D, Ny 200 Ft/fő (egyénileg)
 • Királyi Palota szakvezetéssel: F: 2200 Ft/fő, D, Ny és 18 év alatti gyermeket kísérő személy: 1500 Ft/fő, 18 év alatt és 70 év felett 800 Ft/fő
 • Fakultatív ebéd: 2500–3500 Ft/fő
 • A belépők tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is.
 • A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat
 • Vásárold meg a kupont ajándékba
 • Nagyszerű kikapcsolódás, élmény
Helyszín a térképen:
Kattintson ide a térképhez
Pontos cím:
Pannonia Travel

2097 Pilisborosjenő, Kavics u. 12.
+36 30 592 61 07 
info@pannoniatravel.hu
facebook.com/pannoniatravel


Ügyintézés:
Hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...