Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Egynapos bicikli túra a Fertő-tónál 1 fő részére 

36%-os kedvezménnyel csak 6990 Ft a Budavár Tours jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Tekerés közben lehetőséged nyílik az UNESCO Világörökség részét képező Fertő-Hanság Nemzeti Parkot bejárni: egyedülálló növény- és állatvilága mellett, műemléki és kulturális kincseit is közelről megismerni. A Fertő-tó körül nagyrészt szintemelkedéssel nem kell számolni: végig van kerékpártút, hol aszfaltozott, hol murvás szakasz váltja egymást.

Szombat reggel találkozás 06:00 órakor a Hősök tere mögötti parkolóban, a Budavár Tours feliratú busznál, majd 06:15-kor utazás a Fertőrákosi kiindulóponthoz autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 1 alkalommal tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Érkezés Fertőrákosra, majd a biciklit átvétele, beállítása. Innen három fajta túrát javaslunk. Egyik program az Osztrák részt (70-75km), másik kettő pedig a Magyarországi részt (50 km) érinti. A 70 km-es és az 50 km-es túrát elsősorban haladó kerékpárosok részére ajánljuk, melyeket gyakorlott túravezető kísér. A harmadik túrát gyermekeseknek és olyan résztvevőknek ajánljuk, akik inkább többször megállnának nézelődni, pihenni, fürdőzni, sörözgetni és kikapcsolódni. Késő délután találkozás a túravezető által megadott helyen és időben, majd hazautazás Budapestre, érkezés az esti órákban (kb. 22:00 óra).Félkörtúra I. (kb. 50 km)
Indulás Fertőrákosról. Első állomás a gyógy- és ásványvízéről híres Balf, majd a Fertő déli partját övező dombsor és a fertői nádas között elhelyezkedő Fertőbozt érinthetik.
A következő falu a "Dézsma pincében" fakadó hidegvízű forrásról kapta a nevét. Hidegség a nyugat-magyarországi peremvidék részeként nyilvántartott Ikva-medencéhez tartozik. A település határától északra elterülő Fertő-tó közelsége a történelem folyamán mindvégig meghatározta a község lakóinak életét. A világörökség, és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres gyógyhatású termálvizének, termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont, Hegykő a következő állomása a túrának. Fertőszéplak a Kisalföld és az Alpokalja találkozásánál, a Fertő tótól délre található. Északra eső szikes rétjein védett növények és állatok élnek. A környék csendes, levegője tiszta, a kiépített kerékpárút sok bel- és külföldi látogatót vonz. Fertőd a túra újabb állomása, ahol elidőzhetnek egy kicsit, hiszen a város látnivalókban nem szenved hiányt. Főbb nevezetessége közé tartozik az Esterházy-kastély és a Muzsika ház. A látnivalók megtekintése után visszaúton megmártózhatnak a hideg-melegvizes termálvízben Hegykőn. Majd a végállomás a nap kiindulópontja Fertőrákos, ahol a megadott időben az autóbusz fog várni titeket.

Félkörtúra II. (kb. 70-75 km)
Indulás Fertőrákosról. Első állomásként javasoljuk a Kőfejtő és a Püspöki kastély megtekintését. Majd a felső úton (szőlőkön keresztül) menjenek át az Osztrák oldalra, Fertőmeggyesre (Mörbisch).  A Fertő nyugati partján található Rust a következő város, amit érinthetnek a túra során, aminek a hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel. Oggau után, - melynek különleges látványossága a „Hölzstein”, egy 10 x 20 méter nagyságú mészkőtömb, amiben a helyi legenda szerint boszorkányok laknak – Donnerskirchen (Fertőfehéregyháza) következik, mely szintén egy mezőváros Burgenland tartományban. A túra során érinthetik még a Feketevárost (Purbach), melynek magyar neve a határában található várrom egykori magyar nevéből (Feketevár) keletkezhetett, és Fertőszéleskútat (Breitenbrunn), melynek névadó forrása egykor bőséges vizet adott, és idegenforgalmi és városszépítési célból újra kiásták és nyílását a nagymartoni Friedrich Opferkuh kőfaragómesterrel homokkőből újból kiépíttették. Nyulas (Jois), majd a Fertő tó északi partján fekvő Neusiedl am See (Fertő-tó osztrák fővárosa) következik. Érdemes egy kis pihenőt tartani Pátfalun (Podersdorf am See), majd vízibusszal (kb. 10 EUR, bicikliszállítással) visszatérhetnek Rust-ra és Fertőmeggyesen keresztül Fertőrákosra, ahol a megadott időben az autóbusz fog várni titeket.

Soproni túra (20-25 km) – programjavaslat, túravezető itt nem kíséri a csoportot.

Ez a túra könnyen teljesíthető mindenkinek. Igény szerint megállhatnak, nézelődhetnek, pihenhetnek, fürdőzhetnek.  A túrát kezdhetik a Fertőrákosi látnivalók megtekintésével (Püspöki kastély, Pellengér oszlop, Kőfejtő (barlangszínház), majd az erdei kerékpárúton a Tómalom érintésével eljuthatnak Sopronba. A soproni látnivalók után (belváros, Várkerület, Tűztorony, Storno-ház, erdészeti múzeum, Gyógygödör borozóban borozgatás, étkezés) érdemes visszafelé a Tómalom fürdőnél eltölteni egy kis időt (fürdési lehetőség), majd visszatérés Fertőrákosra ahol a megadott időben az autóbusz fog várni titeket.

Fertőrákoson lehetőség van biciklibérlésre, melynek ára kb. 3000 Ft/bicikli 1 napra. Kérünk a bicikli bérlési igényét a kupon beváltásnál jelezd! Bérlést lemondani indulás előtt 1 hónappal lehetséges.
Szervizelt, újszerű állapotú kerékpárok, női, férfi, tini, gyerek. Igény esetén gyerekülés (a készlet erejéig, illetve gyerekutánfutó + 2500 Ft/darab, két kisebb korú gyermek szállítására alkalmas.) Saját biciklivel való utazás is megoldható, előzetesen jelezve. Ez esetben a biciklik az autóbusz után csatolható fedett és zárható utánfutóban lesznek elhelyezve. Saját bicikli a reggeli budapesti indulás helyén rakható fel az utánfutóra.

Vásárlási feltételek:

 • A kupon felhasználható az alábbi időpontok egyikén:
  • 2016. július 16.
  • 2016. augusztus 06.
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze. A részvételi díj nem visszatéríthető!
 • A kupon megvásárlásával és felhasználásával elfogadod az utazási iroda általános utazási feltételeit.
 • Előzetes foglalás és egyeztetés szükséges az utazásra, telefonon vagy emailben!
 • A kupon megvásárlását követő 48 órán belül személyesen az utazási irodában vagy átutalással (kuponkód, név feltüntetésével) az alábbi bankszámlára, 10700024-66129747-51100005 szükséges átutalni a fennmaradó összeget!
 • Foglalás (szerződéskötés után), az utazás nem lemondható, névmódosításra van lehetőség (3 nappal indulás előtti napig) módosítási díj ellenében (2 500 Ft/név)

Egynapos bicikli túra a Fertő-tónál 1 fő részére

 • Indulás: szombat reggel 06:00-kor a Hősök Teréről
 • Saját biciklivel való utazás esetén kérünk 05:15-re érkezz meg a biciklik biztonságos betárolására és rögzítése miatt
 • A részvételi díj tartalmazza:
  • utazást Budapest – Fertőrákos - Budapest útvonalon
  • profi biciklis túravezetők a túra folyamán és alapfokú (alkatrész nélküli) műszaki asszisztencia a túravezetők által
 • A részvételi díj nem tartalmazza:
  • bicikli szállítási költségét: 1500 Ft/bicikli
  • bicikli bérlésének költségét: kb. 3000 Ft/bicikli
  • biciklis védőfelszerelést, sisakot
 • Kérünk bicikli bérlési igényedet előre jelezd!
 • Külön köthető:
  • BBP biztosítás: 660 Ft/fő/nap
  • útlemondás biztosítás: 1%
 • Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő
 • A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik
 • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1500 Ft/fő
 • Külön köthető: 
  • betegség-, baleset- és poggyász biztosítás: 660 Ft/ nap-tól
  • útlemondás biztosítás: 1%
 • Az időjárásért, baleset és forgalmi dugó miatti várakozásért felelősséget az utazási iroda nem vállal

Helyszín a térképen:
Pontos cím:
Budavár Tours

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
+36 1 356 5656
www.budavartours.hu
ertekesites@budavartours.hu

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...