Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Isztambuli városlátogatás! 4 nap, 3 éjszaka szállással, reggelivel és repülőjeggyel, 2 fő részére

42%-os kedvezménnyel csak 89 990 Ft a Budavár Tours jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Isztambul, bár nem főváros, mégis az ország legvarázslatosabb városa. Fekvése már önmagában véve is elbűvölő, hiszen a Boszporusz-tengerszoros mentén és a márvány-tenger partjainál fekszik. A bizánci és az oszmán birodalom építészeti remekei, mecsetek, paloták, nyüzsgő bazárok és hangulatos éttermek adják a „kelet kapujának” is tartott Isztambul magával ragadó atmoszféráját. Egy élő történelemkönyv, melynek lapjain több mint kétezer éves virágzó birodalmak építészeti emlékeivel, és egy mai, modern tízmilliós metropolisz élettel teli hétköznapjaival ismerkedhetünk meg.

A városnézést kezdhetjük akár a Sultanahmet negyedben, hiszen itt viszonylag kis területre koncentrálva megtalálhatjuk Isztambul összes híres épületét. A Topkapi szeráj, az Aja Szófia és a Kék-mecset megtekintésére nyugodtan rászánhatunk egy egész napot, s akkor még nem beszéltünk a közelben lévő Török és Iszlám Művészeti Múzeumról és a bizánci Hippodromról. Főszezonban mindenütt nagy a tömeg, ezért érdemes korán nekivágni a látványosságok felfedezésének. A Topkapi palota legizgalmasabb helyeire, a kincstárba vagy a hárembe ugyan külön belépőt kell váltani a bejáratnál, de megéri. A birodalmi kincstárban elképesztő mennyiségű ékszert, drágakövekkel berakott fegyvert halmoztak fel, de a pompás kínai porcelángyűjtemény, vagy a szultán és családtagjainak öltözéke is érdekes látnivalókat tartogat az ide érkezőknek. A kíváncsi tekintetek elől több száz évig szigorúan elzárt hárem kapuja ma mindenki számára nyitva áll. Bár a háremhölgyek hiányoznak, mégis, a csodás termeket látva érthető, hogy miért éppen ide rejtette a szultán féltve őrzött négy főfeleségét és számos másodfeleségét.

Az Aja Szófia (törökösen: Ayasofya) a földkerekség egyik leghíresebb épülete, és egyszerűen gyönyörű. Justinianus császár 537-ben eredetileg keresztény templomnak építette, de Konstantinápoly eleste után az oszmánok hatalmas dzsámivá alakították át. A kupolás bazilika magyar vonatkozású emléke I. Szent László királyunk lányának, Piroskának – aki Iréné néven lett császárné – mozaikképe. Ám, aki még ennél is lenyűgözőbb mecsetre vágyik, látogasson el a Kék-mecsetbe, mely nevét a belsejét díszítő, türkizkék izniki csempékről kapta. I. Ahmed szultán szándéka szerint a mecset Mekka méltó vetélytársa kívánt lenni. Bár a templom szertartás közben nem látogatható, ha betartjuk az iszlám vallásra vonatkozó illemszabályokat, azaz nem ujjatlan ruhát, vagy rövidnadrágot veszünk fel, és a cipőnket is kint hagyjuk, akkor csendben üldögélve az imádkozó hívők között egészen különös élményben lesz részünk: betekintést nyerünk egy másik kultúra vallási szokásaiba.

Hasonló betekintést nyújt a török mindennapokba a Fedett Nagybazár, a Kapali Carsi is, csak éppen kevésbé spirituális szinten. Itt minden eladó, minden kapható, de ami nem, azt is pillanatok alatt elővarázsolják, vagy ajánlanak helyette egy másik üzletet. Az utak és utcácskák labirintusában több ezer bódészerű üzlet kínálja ezüst-, arany- és mindenféle kézzel készített portékáját, a minőség széles skáláján. Az eldugottabb részeken, a drága régiségboltokban szép dolgokat vásárolhatunk, de a többi olyan, mint az itthoni kínai piacok kínálata, csak többet lehet alkudozni. Ha már vásárlás, akkor érdemes olyan finom török élelmiszereket beszereznünk, mint a halva, a fekete olajbogyó, a juhsajt és a helyi fűszerek, amelyekből aztán otthon is főzhetünk valami igazán törököset. A sok ezer bolton kívül hangulatos éttermeket, bankfiókokat és postahivatalokat is találunk a bazár területén. Amennyiben időnk engedi, ne hagyjuk ki isztambuli látogatásunk során a hamam (törökfürdő) kényeztetését sem.

A hagyományos török fürdőbe lépve akár az Ezeregyéjszaka világába is érezhetjük magunkat, hiszen többnyire gyönyörű környezetben, apró csillagokkal díszített kupola alatt merülhetünk el a hamam párás forróságába. Sejtelmes félhomály, lágy vízcsobogás, fülledtség, rózsa és illóolajok, lazító masszázs garantálja, hogy aki kipróbálja a török gőzfürdőt, annak elszáll minden búja és bánata. Isztambul óvárosában két történelmi fürdő található, ahol turistákat is kiszolgálnak: a Cagaloglu és a Cemberlitas.

Egy látványosságokkal teli nap közben vagy után érdemes megkóstolni a helyi ízeket. Bár a hazai török gyorsbüfék révén nagyjából már ismerős a kínálat, csakhogy Isztambulban mindenből többféle van, minden más és jobb ízű, ráadásul az adagok is nagyobbak. A kebab és a sült tejbegríz ezernyi változatban kóstolható a város különböző pontjain. De kellemeset korzózhatunk a Galata-hídtól vezető sétálóutcán egészen a modern Taksim térig, ahol számtalan párizsias hangulatú, kiülős kávézó és teázó hívogatja a megpihenni vágyó utazókat.

Vásárlási feltételek:

 • A kupon felhasználható az alábbi indulási időpontokban:
  • 2016.01.22. - 03.18. között, pénteki napokon
 • További felár esetén más időpontok is foglalhatóak:
  • +40 000 Ft/2 fő: 2016.04.01-05.27. között, pénteki napokon
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • Személyenként több kupon vásárolható
 • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő!
 • Előzetes foglalás és egyeztetés szükséges az utazásra, telefonon vagy emailben!
 • Foglalás előtt egyeztetés javasolt a szabad helyekről az irodával
 • A kupon megvásárlását követő 1-2 napon belül vedd fel a kapcsolatot személyesen az utazási irodában vagy átutalással (kuponkód, név feltüntetésével) az alábbi bankszámlára, 10700024-66129747-51100005 szükséges átutalni a fennmaradó összeget!
 
4 nap, 3 éjszaka szállással, reggelivel és repülőjeggyel, 2 fő részére

 • A kedvezményes ár MÁR TARTALMAZ MINDEN költséget 2 főnek:
  • repülőjegy Budapest – Isztambul (Sabiha Gökcen) – Budapest útvonalon
  • szállás 3 éjszakára, 3*-os hotelben (Pl.: Grand Ons / Deden Hotel vagy hasonló)
  • reggelis ellátás
  • utasonként 1 kézipoggyász szállítása (max. méret: 42 x 32 x 25 cm)
  • repülőtéri illeték
  • foglalási díj
 • Utazás a WizzAir menetrend szerinti légitársaság járatával
 • Külön választható: 
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás: 550 Ft/fő/nap-tól
  • útlemondási biztosítás: 1%
Helyszín a térképen:
Pontos cím:
Budavár Tours

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
+36 1 356 5656
ertekesites@budavartours.hu

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...