Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Igazi gasztronómiai ajándék egy megismételhetetlen élménnyel! Borkóstoló borkurzus 1 fő részére 

50%-os kedvezménnyel csak 3490 Ft a Katona Borház jóvoltából!
Az ajánlatról:

Itt egy páratlan ajándék karácsonyra szeretteidnek! Lepd meg őket egy megismételhetetlen, felejthetetlen élménnyel, ami egy borkurzus 6 boros borkóstolóval a Katona Borház budafoki pincéjében. A borokhoz hidegtálat kínálnak, amin igazi csemegéket találsz. A program magában foglalja a pince és a borok bemutatását egy könnyed, hangulatos kurzus keretében, ahol megismerkedhettek a borkészítés és a -kóstolás, az étellel való párosítás csínjával-bínjával.

A borkóstolás mindig egy igazi élmény és gasztronómiai élvezet. Nemcsak kóstoltatják a bort és mellé a hidegtálakat, hanem elmesélik Nektek a borkészítés csodáját, ahogyan a szőlőfürtökből ízletes nedű lesz. A borpincét is részletesen bemutatják, sőt megtudhatjátok, pontosan milyen ételekhez mely borokat fogyaszthatjátok. A borkóstoló különlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is megismerkedhettek. Ha unod, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás, anomáliás aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat? Akkor itt a helyed! A Katona Borház bevezet a borkészítés rejtelmeibe és felfedi a titkot!

Most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor- és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatják a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat. Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem is beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak. Mind a fehér-, rosé- és vörösborokat megízlelhetitek ebben az impozáns, a múlt században épült kóstolópincében. Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindez kettesben a pároddal vagy egy nagy baráti társasággal. Kell ennél több?

A Katona Borház 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 55 hektáron termesztenek szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken, 2006 óta pedig 5 hektárt művelnek Tokaj Hegyalján. A Balaton által nyújtott egyedi klímának köszönhetően ezen a vidéken termett borokra a finom szőlőillat és aromaanyagok, valamint kiegyensúlyozott, szép savak jellemzőek. A tokaji térségről származó borokat pedig méltán nevezik a borok királyának és a királyok borának. A legjelentősebb világfajták mellett igazi magyar szőlőfajták is megtalálhatóak a borház felhozatalában. Ilyen például a Leányka, Királyleányka, Olaszrizling, Furmint és Hárslevelű. A szőlőt a boglári pincészetben dolgozzák fel, ahonnan a kierjedt borok egy részét a budafoki pincészetbe szállítják fel további érlelésre és kezelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. A fehérborokat acéltartályokban, reduktív körülmények között tárolják palackozásig, az elsődleges íz- és zamatanyagok minél tökéletesebb megőrzése érdekében, míg a vörösborokat minimum 2 évig tölgyfahordókban érlelik, ezután kerülnek palackozásra. 

Ha kedvet kaptál a Katona Borház keretében szervezett borkóstoló programra, vásárold meg a kupont, kuponokat és barátaiddal, kedveseddel együtt használjátok ki ezt a páratlan lehetőséget! Telefonos vagy e-mailes bejelentkezés után egyeztessetek egy időpontot, majd várnak Benneteket a stílusos borpincében, ahol garantált a jókedv, vidámság és a gasztronómiai élvezet!

 




Vásárlási feltételek:
  • A kupon a következő időpontokban használható fel:
    • 2016.01.14., 15., 20., 22., 23., 27., 28., 19 óra, 
    • 2016.02.04., 05., 06., 10., 19 óra, 2016.02.11., 12., 17.,18., 25., 26., 
    • 2016.03.02., 03., 09., 10., 17., 18.
  • Más kedvezménnyel nem vonható össze
  • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő
  • Személyenként több kupon is vásárolható
  • Ajándékozható
  • Egy alkalommal csak egy kupon használható fel
  • Előzetes bejelentkezés szükséges a kuponkódod és az e-mail címed megadásával
    • telefonon: +36 20 221 08 71
    • e-mailben: info@katonaborhaz.hu
  • A kinyomtatott kupont vidd magaddal!
 

Borkóstoló borkurzussal 1 fő részére ajándék kulcstartóval


  • Az ajánlat tartalma:
    • hidegtálas borkóstolóval egybekötött borkurzus 1 fő részére
    • 6 féle borból egy-egy pohárnyi kóstolható
    • a bor mellé hidegtálat kínálnak friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, pástétomokból és péksüteményekből
    • a program tartalmazza a pince és a borfajták bemutatását
    • minden résztvevő a Katona Borház logójával ellátott dugóból készült kulcstartót kap ajándékba
    • a program 2,5–3 órányi elfoglaltságot jelent
  • További résztvevők esetében az ajánlat: 
    • két fő részére: + 3500 Ft
    • négy fő részére: + 9100 Ft
  • Minimum létszám egy este 6 fő, ez alatti létszámnál nem tartják meg a kóstolót
  • Maximum létszám egy este 24 fő
  • Csak a megadott időpontokban tartanak kóstolókat és csak akkor, ha a minimum létszámot elérik a jelentkezők
  • Különböző világfajták mellett tradicionális magyar borfajtákat is kóstolhatnak a résztvevők
  • Borfajták:
    • Chardonnay
    • Irsai Olivér
    • Rajnai Rizling
    • Sauvignon Blanc
    • Cabernet Sauvignon
    • Merlot
  • Főbb témakörök:
    • kóstolási ismeretek
    • fogalmak tisztázása
    • pohártípusok
    • kóstolási etikett
    • kóstolási praktikák, szempontok
    • bor- és ételpárosítás
    • legfontosabb szőlőfajták, szőlőtermesztés és borkészítés
    • ízkombinációk, elvek meghatározása
    • magyar fehér- és kékszőlő-fajták és rövid jellemzésük
    • fehér-, rosé-, és vörösborok készítésének áttekintése röviden
    • tárolási technikák
    • Magyarország borvidékei, azok jellemzői és a jellemző szőlőfajták
    • adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője
  • Minden felmerülő kérdésre választ adnak, egy rövidebb kis tananyagot nyomtatva haza lehet vinni
  • Hangulatos környezet, különleges élmény a Katona Borház budafoki kóstoló pincéjében
Helyszín a térképen:
Pontos cím:
Katona Borház

1222 Budapest, Borkő u. 6–12.
+36 20 221 08 71
info@katonaborhaz.hu
facebook.com/Katona.Borhaz

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok