Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Barbecue vacsora kurzus

48%-os kedvezménnyel csak 6 190 Ft a Bourbonkonyha jóvoltából!
Az ajánlatról:

Tökéletesítsd a barbecue tudásod, tanulj el néhány trükköt és mesterfogást, aztán kápráztasd el vele a baráti társaságot vagy a családot! Gyertek akár többen is, hogy a sütögetés még nagyon élmény legyen, aztán élvezzétek ki együtt a káprázatos ízeket!

A barbecue és a grill kifejezések számunkra egy és ugyanazt jelentik, de valójában nem így van. Itthon a két kifejezést lassan egymás szinonimájaként használják (sőt, a grillezést lassan kiszorítja a BBQ-nak is rövidített barbecue), a két sütési mód nemhogy nem ugyanaz, sőt, homlokegyenest ellentétes eljárást jelentenek.

A tipikus barbecue lassú, jóval hosszabb, alacsonyabb hőmérsékleten (80-120 Celsius-fok) készül. Általában olyan nagy, sokáig sülő koncok elkészítésére szokták használni, amelyeknél a nagyon magas direkt hő (amit grillnél kap a hús) hamarabb odaégetné a hús külsejét, mint hogy az rendesen át tudjon sülni. A barbecue-nál a hús először inkább lassan sül/párolódik, és csak a végén pirítják meg (bár ez gyakran elmarad). Ez a sütési mód a leghagyományosabb formájában méretes gödör ásásával kezdődött, amiben tüzet raktak, majd fölé került a hús. Kisebb malac, közepes kecske, egész sertésborda. Ezt levelekkel letakarták, és pár óráig sütötték-füstölték. Mire elkészült, a hús omlós, szálaira szedhető lett, az íze pedig erősen füstös aromát kapott, sokkal füstösebbet, mint a grillezett hús. A gödrös megoldást ma már a legtöbb helyen elhagyják, és a klasszikus amerikai tűzhelyek grillezésre és barbecue-ra is alkalmasak. A barbecue méretesebb tűzhelyet kíván, nemcsak azért, mert jóval nagyobb húsokat sütnek rajta, hanem azért is, mert a sütéshez a parazsat a tűzhely egyik oldalán rakják meg, és a másik felére teszik az állatot, így az indirekt, gyengébb hő nem égeti meg.
Mivel a barbecue-ra eleve szárazabb húsokat szokás kiválasztani, és a hosszabb sütési idő tovább szárítja őket, a barbecue-húsok jellegzetes kísérője valami szósz (ezt gyakorta a sütés végén kenik a húsra, de szokták mellé is adni). 
Bár szabadtéri tüzet nem rakunk és nem kerti grillen készítjük az ételeket, inkább szeretnénk megmutatni néhány olyan pácot és előkészítési módot, melyet egy kerti party alkalmával még tökéletesíteni lehet!

Vásárlási feltételek:

  • A kupon azonnal felhasználható
  • A kupon érvényes 2015.09.24-én, 18:00
  • Személyenként több kupon vásárolható
  • Más kedvezménnyel nem vonható össze
  • Előzetes bejelentkezés szükséges
     

Barbecue vacsora kurzus 1 fő részére

  • Beltéri sütés
  • Pácolási és előkészítési módok bemutatása
  • A kurzust tartja: Kovács Andrea – hobby-séf
  • Időtartam: 3 óra
    Az elkészült ételeket a program végén helyben fogyaszthatod és kóstolhatod
  • Az ételek el NEM elvihetők!
  • Menü:
    • Coleslow – amerikai káposztasaláta
    • BBQ oldalas és csirkeszárny és pácok
    • Steak burgonya egyszerűen
    • Ajándék desszert: amerikai Apple Pie
  • Telefonos vagy e-mailes bejelentkezés szükséges!

Helyszín a térképen:
Pontos cím:


Bourbon Kreatív - Élmény – Konyha


1148 Budapest, Fogarasi út 45-51. II.emelet 
A CBA épületében, BEJÁRAT az épület mögött!
+36 30 194 9522
, +36 1 400 71 65
info@bourbonkonyha.hu 
www.bourbonkonyha.hu

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok