Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:
Az ajánlatról:


Mini endokrin rendszer vizsgálat a belső elválasztású mirigyekre és hormonokra vonatkozóan E.I.S vagy E.S.G testelemző program segítségével történik, a vizsgálat teljesen fájdalommentes. A pár perces géppel történő felmérést egy körülbelül 25 perces konzultáció követi.

A mini vizsgálat az alábbi területeket érinti:

Pajzsmirigy: a nyak alsó részén helyezkedik el, tiroxint és trijódtironint termel. Ez a két hormon az anyagcserénket befolyásolja. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben. Szinte minden szervre hatással van és nincs olyan szerv, ami funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigy hormon.
Mellékvesevelő: A mellékvesevelő az idegrendszer és a hormonrendszer közötti egyik legjelentősebb kapocs. A mellékvesevelő adrenalint, noradrenalint és dopamint termel. Ezen hormonok elsődleges hatásai a keringés (erek tágassága, erek rugalmassága, szívfrekvencia, vérnyomás), illetve a szervezet hőtermélésének szabályozása.
Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy endokrin szerepe a vércukorszint szabályozása. A mirigyben található Langerhans szigetekben termelődik az inzulin, a glükagon és a sztomatosztatin hormon. Az inzulin csökkenti, a glükagon növeli a vércukorszintet, míg a sztomatosztatin az előbbi kettő termelését gátolja. A hormonok közvetlenül a véráramba kerülnek, úgy fejtik ki hatásukat.
Csecsemőmirigy: A csecsemőmirigy úgy tekinthető, mint az immunrendszer egyik fontos szerve. A mirigy a mellcsont felső része mögött helyezkedik el, és gyermekkorban éri el a testsúlyhoz viszonyított maximális nagyságát. Később a legtöbb embernél először zsírszövetté, majd kötőszövetté alakul, de a működése nem áll le teljesen. A csecsemőmirigy az egyetlen az immunszervek közül, aminek közvetlen agyi kapcsolata van. Több hormont is termel, a legismertebb a timozin névre hallgat. A mirigy legfőbb funkciója a limfociták „kiképzése”, melynek során megtanulnak különbséget tenni a testazonos és a testidegen anyagok között. A csecsemőmirigynek árt az alkohol, cigaretta, kávé, és a stressz. Helyes működését elősegíti az A-, a B6- és a C-vitamin, valamint a vas és a cink. Ha a csecsemőmirigy jól működik, akkor nem alakulnak ki az emberben különböző félelmek, fóbiák, szorongások, illetve nem alakul ki túlzott szkepticizmus.
Szervezet stresszállapota.
Vérnyomás szabályozásért felelős hormon: A mellékvese velőállománya termeli az egyik leghatásosabb vérnyomásemelő hormont, az epinephrint (adrenalint). A mellékvese kéregállományában termelődő aldoszteron (és más szteroid hormonok) elsősorban a só- és vízháztartáson keresztül befolyásolják a vérnyomást.
Inzulin: Az inzulin hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben található béta-sejtek által termelt polipeptid hormon, amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt. A szervezet sejtjei csak inzulin jelenlétében képesek felvenni a vérből a glükózt.
Ösztrogén: Amíg az ösztrogén jelen van mind a férfiakban, mind a nőkben, a nőkben jelentősen magasabb mennyiségben termelődik a termékeny életkorban. Elősegíti a másodlagos női nemi jellegek fejlődését, mint a mellek és szerepet játszik a méhnyálkahártya vastagodásában, valamint a menstruációs ciklus szabályozásában.
Tesztoszteron: A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A férfi szervezet a tesztoszteront a herékben állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. A férfihormonok a női hormonokkal (ösztrogén és progeszteron) együtt a petefészekben és a mellékvesékben képződnek. Szükség van rájuk a haj, a szőrzet kialakulásához, csak a nőknek sokkal kisebb dózisban, mint a férfiaknak.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon azonnal felhasználható
 • A kupon érvényes 2015.09.30-ig
 • Más kedvezménnyel össze nem vonható
 • Előzetes bejelentkezés szükséges

Endokrin vizsgálat EIS-ESG módszerrel 1 fő részére

 • gyors edokrinológiai felmérés
 • pár perces felmérés, majd konzultáció
 • Viszgált szervek és értékek:
  • pajzsmirigy
  • mellékvesevelő
  • hasnyálmirigy
  • csecsemőmirigy
  • inzulin
  • ösztrogén és egyéb hormonok
 • Orvosilag elfogadott vizsgálati módszer
 • 6 éves kortól alkalmazható
 • Előzetes bejelentkezés szükséges
 • Könnyen elvégezhető
 • Teljesen fájdalommentes és azonnal értékelhető eredményt ad
 • Tünetmentes eltérések kimutatására is alkalmas
Helyszín a térképen:
Pontos cím:


Natural Life Központ

1015 Budapest Ostrom utca 15.

+36 70 886 1613


Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...