Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:
Az ajánlatról:

Rafting és kanyoning. Sokszor hallottad már, de még nem próbáltad? Vagy részt vettél egy hasonló túrán és újra szeretnéd? A Kihívás.hu biztosítja Neked a legnagyobb élményt csodálatosan szép környezetben egy hétvégi ajánlattal Horvátországba, ahol a Mreznica folyó biztosítja az élményt!

Horvátország középső részén Karlovactól 50 km-re található a Mreznica folyó. Miután megépültek a horvátországi autópályák, már nagyon gyorsan le tudunk érni egy hétvégi raftingozáshoz. A folyó egy eléggé elhagyatott részen található Slunj és Josipdol között. A folyó kétféleképpen közelíthető meg. Karlovacig az út ugyanaz. Innen mehetünk tovább autópályán Josipdolig, majd vissza a régi Karlovac-Senj főútra, Karlovac felé 8 km Kukaca falu, itt kell lekanyarodni Slunj felé. Kb 15 km rendkívül kanyargós, keskeny aszfaltúton érjük el a Mreznica hidat.

A másik variáció: Karlovacnál lejövünk a pályáról és a régi 1. úton Split felé haladva autózunk Slunjig majd a városban Josipdol felé fordulva kb. 20 km után érjük el a Mreznica hidat.A találkozóhely, ill. a kempingezők szálláshelye a hídtól 500 m-re található a folyó jobb partján. Egy kis bekötőúton érhetjük el. A táborozóhely ami tulajdonképpen nem is kemping (csak egy mobil WC az összes közmű, fürödni a folyóban lehet) magántulajdonban lévő terület. A hely a háború idején szerb terület volt, így a háború befejezése után teljesen néptelenné vált és még ma is ritkán lakott.

A folyó kristálytiszta és valószerűtlenül kék.Kempingezésre itt van lehetőség azoknak akiket nem riaszt el a nomád körülmény. Este tábortűz, relax és szentjánosbogarak. Akik komfortosabb szállásra vágynak azok Josipdolban vagy Slunjban találhatnak szállodát, panziót.A táborhelynél van a felső szakasz kiszállási ill. az aló szakasz beszállási pontja. A táborhelytől felfelé indulva a következő falu után jobbra kell letérni, kb. másfél km a folyó. Az egész folyóra jellemző, hogy nagyon lassú folyású, sokszor szinte állóvíz benyomását kelti. Az igazi élvezetet a folyón lévő vízesések adják. Aki már járt a Plitvicei-tavaknál, valami hasonlót képzeljen el.

A beszállási ponton rögtön lehetőségünk adódik egy kis ugrálásra. A hajókat mintegy 3 m magasról a vízbe dobva lendületből ugorhatunk is utána. Miután bemásztunk a hajókba és eveztünk néhány száz métert, elérjük a legmagasabb vízesést. Itt a bátrabbak 10 m-es magasságból is ugrálhatnak de lehetőség van alacsonyabb ugrásokra is a kevésbé bevállalós raftingosoknak. (akinek végképp nem jön be az ugrálás, az meg is kerülheti – ez mindegyik vízesésre igaz) Jó idő esetén itt sokszor 1-2 órát is el szoktunk tölteni. A vízesés alá be lehet mászni, kisebb víznél csúszdázni. A következő etap kissé lassabb. A kanyonig csak egy kisebb vízesés van. A kanyont elérve megszaporodnak a vízesések. Kisebbek – nagyobbak követik egymást. A kanyon teljesen meseszerű látványt nyújt. A kanyonban lévő utolsó vízesésnél egy hidegforrás miatt a víz néhány fokkal hidegebb lesz de még így is teljesen kellemes az egyéb hegyi folyókhoz, patakokhoz képest. A kanyont elhagyva még néhány kisebb zúgó található, majd elérjük a táborhelyt.A táborhelytől tovább indulva az alsó rafting szakaszra előbb átevezünk a híd alatt majd magas partok között nyugodt vizeken haladunk tovább. Ezen a szakaszon kevesebb zúgó van viszont azok nagyobbak és gyorsabbak mint a felső rafting szakaszon lévők.

Evezés közben bőven van időnk gyönyörködni természetben, megfigyelni a napozó teknősöket vagy a pisztrángokat. A víz annyira tiszta, hogy 4-6 m-re simán leláthatunk. A kiszállási pont az öreg vízimalomnál van ami már nem működik. A malom egy nagy vízesésnél van ami itt is kb. 10-12 m magas. Itt is van lehetőség a vízesés alá bemászni, zuhanyozni.Összegezve a folyóról elmondható, hogy kevésbé adrenalin dús mint az egyéb népszerű raftingos helyek, de ezért cserébe egy viszonylag kevésbé látogatott, nagyon szép és élménydús könnyű raftingtúrában lehet részünk. Kimondottan ajánljuk az ugrálás szerelmeseinek és családosoknak is (kisgyermekkel is nyugodtan). Tengerpartról jövet – menet is megszervezhető. Egyéb programlehetőségek. a tengerpart (Senj) 65 km, a Plitvicei tavak szintén.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható: 2018.09.30. 
 • Bejelentkezési határidő: 2018.08.30
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Egy alkalommal csak egy kupon használható fel
 • Előzetes foglalás elengethetetlen emailben: base@extremevalley.com
 • A kinyomtatott kupont vidd magaddal!
 

Horvátországi rafting 2 fő részére

 • Az ár tartalmaz 1-1 vadvízi evezést 2 fő részére
  • Az összes felszerelést (hajó, evező, teljes neoprén öltözet, neoprén cipő, mellény, sisak)
  • Koncessziókat
  • Túravezetést
  • A túrát megelőző balesetvédelmi oktatást
  • Sofőrtranszfert
 • Az ár tartalmaz mindent, ami a túrához szükséges, a túrázó részéről csak egy fürdőruha szükséges! 
 • Helyszín: A Plitvicei tavaktól ill. a tengerparttól (Senj) egyaránt 60 km-re Josipdol városka közelében kb 15 km-nyi evezhető szakasz, vízállástól függően [WW2-WW3+] 
 • Szállás lehetőség: Park Hotel Slunj (www.rastoke.com) Etno Park Slap kemping (a szálláskeresésben és foglalásban maximális segítséget nyújtanak!
 • Fizetőeszköz: Kuna, bankkártyát szinte mindenhol elfogadnak
  Helyszín a térképen:
  Pontos cím:
  Kihívás.hu

  Vígh István
  +36 30 382 0891
  base@extremevalley.com

  Még ez is érdekelhet

  További ajánlatok még...