Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Kikapcsolódás Lisszabonban, ahol még a Nap is mosolyog! 4 nap, 3 éjszaka 2 fő részére

31%-os kedvezménnyel 179 990 Ft a Budavár Tours jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Kalandozzatok a városban melyre még a Nap is mosolyog! A hangulatos kis utcákban nem nehéz elveszni, talán haza sem akartok majd jönni! A nyár ugyan lassan véget ér, de a pihenésre, kikapcsolósára mindig lehet időt szakítani, akár az őszi, télo, vagy tavaszi hónapokban is. Lisszabon pedig egy olyan város ahol az év bármely napján értékes emlékekkel gazdagodhattok!

A legenda szerint az Odüsszeusz által alapított város 1255 óta az ország fővárosa, a Tejo folyó jobb partján terül el. A várost nem lehet ,,csak meglátogatni”, hanem át kell élni: séta az óvárosban szövevényes, zegzugos utcácskáin, utazni a világ legmókásabb villamosával (Electrico), csavarogni a díszes utcákon és tereken. Monumentális épületei és emlékművei, valamint Európa leghosszabb hídja teszik jellegzetessé a várost. Lisszabon rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Szent György vár (Castelo do Sao Jorge) a városközpontban, amely legmagasabb dombon fekszik, és fantasztikus kilátása van a városra és a Tejo folyóra.

A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Gyönyörű, sajátságos hagyomány a csempefestészet, művészi képkompozíciókat is találhatunk egy-egy ház falán. A helyi Váci utcán, a Rua Augustán keresztül juthatunk el a tengerpartig, az impozáns Praca do Comercióig, ahol az előkelő és fontos emberek szállhattak partra Portugáliában. Nézzünk be a parázs vitáktól hangos tőkehalszagú bárokba, és kérjünk egy pohár ginjinhát (meggylikőrt), így lesz teljes a lisszaboni utunk!

Programjavaslat

1. nap: Elutazás közvetlen járattal Budapestről Lisszabonba, utazás egyénileg a szállodába vagy transzfer igénylése esetén transzferbusszal. Szabad program, célszerű a délután/este folyamán a belvárost felfedezni, megismerkedni a helyi gasztronómiával, elvegyülni a Rua Augustán, vagy felpattanni a 28-as villamosra, mely kihagyhatatlan, ha Lisszabonban járunk.

2. nap: Reggeli után egész napos szabad program, vagy egész napos (fakultatív program min. 8 főtől 7 990 Ft/fő) Lisszaboni gyalogos városnézés (Belváros- Alfama negyed–Belém).

Elsőként Lisszabon belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronomiájával. Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül, belevetjük magunkat az Alfama szűk sikátoraiba, ahol egykor mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe. A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, a mai belvárost (Baixa). Az építészek ide teljesen új városrészt varázsoltak, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját. Ezt követően, villamossal a Belém negyedbe látogatunk. A Tejo, Portugália legnagyobb folyójának partjáról jól láthatjuk a hatalmas, 2 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról (San Francisco) mintáztak. Meglátogatjuk a Jeromos kolostort, amely a felfedezések korának gazdagságát idézi. Az épületegyüttes szépségét Portugáliában szinte csak a Batalha kolostorhoz lehet hasonlítani. Túra időtartama 7 óra. Közlekedés: gyalogos, villamos, ingyenes lift.

3. nap: Reggeli után egész napos szabad program, vagy egész napos (fakultatív program busszal min. 12 főtől: 11 990 Ft/fő) Sintra -Cabo da Roca-Cascais. Sintra, mely mikroklímája és természeti szépsége miatt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaralóhelyeként szolgált és jelentős történelmi hátterének, épületeinek köszönhetően az UNESCO világörökség listájára került. Lisszabonból autóval/kisbusszal utazunk (40*perc) Sintrába. Első megállónk a Mánuel király stílusú Városháza, az „aranykorszak”szimbólumaival díszeleg szemünk előtt. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk a közeli, egyik legrégebbi (1756) kávézóban megkóstoljuk (opcionális) Sintra tipikus süteményeit a Queijadas de Sintra és Travesseiro de Sintra-t.Végig sétálunk a kortárs szobrokkal díszített sétálóutcán, csodálva a város egyedi hangulatát. A belvárosban a Nemzeti palotát (Palácio Nacional de Sintra) annak terét és kilátóját vesszük figyelembe (belépő opcionális*). Nem messze a palotától egy meglepetéssel szolgálunk, ahol szintén alkalmunk adódik a pihenésre. Sintra apró szuvenir boltjai, vásárlásra csábítanak, miközben ezen áruk szimbólumairól hallgatunk, irány a Cabo da Roca (Szikla-fok), a kontinentális Európa legnyugatibb pontja. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. énekében: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” (Onde a Terra se acaba e o mar começa).

Cascais az egykori halászfalu a portugál királyi család üdülőhelye lett a 19. század végén. Sétánk során, bekukkantást nyerünk egy kis öbölbe, ahol akár kagylókat is gyűjthetnek. Végigsétálunk a hullámos macskaköves sétáló utcán, ahol szuvenír boltok és éttermek tömege kínálkoznak. A reggeli halfogás után, az Atlanti óceánon pihennek meg a halászhajók. Hálók és csapdák kéznyújtásnyira húzódnak ..ha akad időnk,egy-két óceánparti látogatást is teszünk. Túra időtartama 8 óra. Közlekedés: kisbusz.

4. nap: Reggeli után szabad program, vagy félnapos kirándulás (fakultatív program min. 8 főtől 4 990 Ft/fő) Krisztus Király szobor (Cristo Rei) és Almada. A Krisztus király szobor (Cristo Rei) Jézust ábrázoló műalkotás a portugáliai Almada településen található, Lisszabonból komppal jutunk át a túloldalra a Tejo folyón. Hamarosan, Cacilhas városkába érkezünk ahol, gyönyörű rálátás tárul elénk Lisszabonra. Kihagyhatatlan, a Dom Fernando II e Glória 19 sz. hajó megtekintése, belépős(opcionális).Utunkat busszal folytatjuk tovább a Krisztus Király szoborhoz, Almada városán keresztül. Lisszabonra vetett tekintetével és tárt karjaival várja látogatóit a Tejo déli partján. Egy felvonóval lehet felmenni a 80m magasan lévő teraszra (opcionális), ahol a 28 m magas szobor emelkedik az ég felé. Utunk visszafelé busszal és komppal történik. A folyóról kiváló képeket készíthetünk az Április 25.-i hídról. Időtartam: 4h (úttal együtt) Közlekedés: komp, busz, gyalogos.
A program után, a menetrend függvényében utazás egyénileg a repülőtérre, vagy transzfer igénylése esetén transzferbusszal, majd közvetlen járattal Budapestre.

Vásárlási feltételek:

 • Az utazás időpontja:
  • *2018. április 03. – április 07. (+10 000 Ft/kupon felár)
  • *2018. április 17. – április 21. (+10 000 Ft/kupon felár)
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • Előzetes foglalás szükséges!
 • Szerződéskötés után az utazás nem lemondható és nem módosítható!
 • A kupon megvásárlását követő 48 órán belül személyesen az utazási irodában vagy átutalással (kuponkód, név feltüntetésével) az alábbi bankszámlára, 10700024-66129747-51100005 szükséges átutalni a fennmaradó összeget.
   

Lisszaboni városlátogatás! 4 nap, 3 éjszaka 2 fő részére


 • Várható menetrend (A légitársaság fenntartja a jogot menetrend változtatásra):
 • 2018. március 20-ig indulások: 
  • Budapest 16:00 – Lisszabon 18:45
  • Lisszabon 23:55 – Budapest 04:25(érkezés másnap)
 • 2018. április 03., 17. és május 08., 22. indulásnál:
  • Budapest 15:50 – Lisszabon 18:30
  • Lisszabon 00:30 – Budapest 05:00
 • A kedvezményes ár MÁR TARTALMAZ MINDEN költséget 2 főre!
  • szállás reggelis ellátással
  • repülőjegy Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon a TAP Portugál légitársaság menetrendszerinti járatán
  • repülőtéri illeték
  • foglalási díj
  • utasonként 1 db kis kézipoggyász (max 8kg /fő, max 55x40x20cm)
 • Szállás 3 éjszakára reggelis ellátással a ***-os belváros közeli szálloda kétágyas szobáiban (pl. A.S Hotel Lisboa, Residencial Horizonte vagy hasonló)
 • Egyágyas felár: 22 990 Ft/fő
 • Fakultatív programok (a helyszínen nem foglalhatóak, a jelentkezést legkésőbb 3 nappal indulás előtt lehet leadni): 
  • Lisszaboni egész napos gyalogos városnézés: 7 990 Ft/fő
  • Sintra -Cabo da Roca-Cascais egész napos buszos kirándulás: 11 990 Ft/fő
  • Krisztus Király szobor (Cristo Rei) és Almada félnapos program:  4 990 Ft/fő 
  • A programok ára az esetleges belépőket, tömegközlekedési jegyeket nem tartalmazza, azok a helyszínen fizetendőek.
 • Külön köthető:
  • 23 kg-os feladott poggyász szállítása, nagy kézipoggyász szállítása + fedélzeti ellátás: 6 000 Ft/fő (a foglaláshoz tartozó létszámnak megfelelő mennyiség kerül felszámításra)
  • betegség-, baleset és poggyászbiztosítás: 
   • Colonnade Classic kalkulált: 2 750Ft/fő
   • Prémium kalkulált: 3 600 Ft/fő
   • Privilég kalkulált 4 600 Ft/fő 
  • útlemondási biztosítás 1%
  • transzfer (repülőtér – szálloda – repülőtér között) 8 990 Ft/ fő
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: kb. 1 EUR / fő / éjszaka

Helyszín a térképen:
Pontos cím:


Budavár Tours

1011 Budapest Batthyány tér 5-6.
+36 1 356 56 56
www.budavartours.hu
ertekesites@budavartours.hu

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...